Hvis du læser denne artikel, så er du allerede godt på vej, til at nå til tops i byggebranchen. Du har nemlig taget de to første skridt der skal til for, at blive mere end bare en almindelig arbejder: du har fundet det felt, du gerne vil gøre det godt indenfor, og du har besluttet dig for at studere hvad der skal til for, at gøre det på ekstraordinær vis.

Det lyder måske ikke af meget, men det er faktisk de ting du allerede har gjort, der får dig til at skille dig ud fra masserne. Langt de fleste mennesker drømmer om succes, men de er aldrig særligt specifikke. For dem er det lidt lige meget om de opnår succes ved at blive en popstjerne, deltager i et reality-program eller opfinder en kur mod kræft. De vil bare gerne have succes, og er ligeglade med hvordan de går det, eller hvad for et felt det er indenfor. Man skulle måske tro at det var nemmere at opnå succes, hvis man ikke begrænsede sig til et enkelt område: så er der jo flere chancer, ikke? Men det er ikke sådan succes virker. Succes er ikke et produkt af held: det er et produkt af hårdt og fokuseret arbejde. Hvis du ikke vælger et område du gerne vil opnå succes indenfor, så er det ikke til at vide, hvor du skal lægge dine kræfter. Du har sikkert set dine venner gøre noget i den stil: de hopper fra ét projekt til et andet, og der er ikke rigtigt nogen sammenhæng eller rød tråd. Det er fordi de jagter succesen på den brede måde: de leder hele tiden efter den hurtigste vej. Genvejen til succes. Hver gang det de har gang i begynder at involvere hårdt arbejde, så fristes de til at kaste sig over noget andet, der virker nemmere. Det betyder at de får startet på en masse vidt forskellige ting, men aldrig rigtigt kommer i mål. Det er den mest udbredte succesfælde, som selv de mest ambitiøse mennesker kan falde i. Eftersom du allerede har besluttet dig for, at det er byggebranchen du gerne vil være succesfuld indenfor, så er du sluppet ud af denne fælde – godt klaret!

Nu skal du ”bare” definere succes, og så lægge det hårde arbejde. Hvad er toppen af succes indenfor byggebranchen? I sidste ende er det kun dig, der med sikkerhed kan sige, hvad du gerne vil opnå. De fleste i byggebranchen vil dog pege på det at blive byggesagkyndig som værende noget nær toppen. Lad være med at spilde tiden på at være ”helt” sikker: hvis du begynder at arbejde dig imod, at blive byggesagkyndig, så vil du automatisk bevæge dig mod toppen af byggebranchen. Hvis du finder en anden bjergtop du hellere vil nå op til, så vil du allerede være godt på vej med det fundament du lægger, på vejen mod at blive bygningssagkyndig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *