Vi har i dag en rigtig dum tendens til at købe tøj i bidder. Vi går ud i storcenteret, og kommer hjem med et enkelt par sko, eller en virkelig lækker top. Historien er typisk, at vi er utroligt kræsne, og kun vil forkæle os selv med de ting, der virkeligt skiller sig ud. Problemet er, at det ikke hænger sammen. Kig i dit skab lige nu, og fortæl mig, hvor meget af det tøj (og de sko) du har derinde, som du aldrig har haft på. Hvis du er som de fleste andre kvinder, så er tallet nok pinligt højt!

En af de primære grunde til, at tøj vi ellers synes ser fantastisk ud, ender med aldrig at blive brugt er, at det ikke passer sammen med de andre ting vi har i skabet. At klæde sig på er, som at være en kunstner der skal male et maleri, eller en arkitekt der skal indrette et værelse: der skal være samspil imellem alle elementerne. Hvis du har et fuldstændigt fantastisk sæt nye højhælede sko der skinner, men det ikke passer sammen med resten af din garderobe, så kommer du aldrig til at bruge dem. Vi fortæller godt nok os selv, at vi ”nok finder noget” de kan kombineres med på næste shoppingtur, men det sker stort set aldrig. Den næste shopping tur foregår nemlig på samme måde: vi går hvileløst rundt ind til noget taler til os, og så køber vi det. Et stykke tøj taler ikke til os på baggrund af hvad vi har derhjemme: det er en helt uafhængig proces.

Tricket er derfor altid at købe dit tøj i hele sæt. Hvis du finder et par lækre bukser, så lad en regel for dig selv om, at du kun må købe dem, hvis du finder en top der passer til. Hvis du også kan finde et par sko, og måske nogle smykker, så er det endnu bedre. Lad dig ikke narre af tanken om at du ”nok” har noget derhjemme der passer til. Nej, enten køber du et sæt, og ellers køber du ingenting.

Det lyder måske som om det vil blive ret dyrt, nu hvor du er tvunget til at købe et helt sæt tøj hver gang, men det er det faktisk ikke. Ser du, nogle gange vil denne regel gøre, at du ikke køber noget den dag: fordi du ikke kan finde noget der matcher. For det andet kan du drage langt bedre fordel af udsalg. Hvis du tager til et sand udsalg for eksempel, så kan du finde ting der matcher fantastisk godt, og det hele sælges til en billigere pris! Du ender altså ud med en langt mere brugbar garderobe, og sparer oveni købet penge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *